agenda & evenementen

Onze excursies zijn op de eerste zondag van de maand.

Andry:
“Ik vind het heel erg leuk, leerzaam en gezellig om steeds weer op andere locaties en in andere seizoenen met elkaar op pad te gaan om de pracht van de natuur te ontdekken en vast te leggen met mijn camera…. super!!”

Vertrektijd: van 09:00 tot 12:00 uur
Verzamelplaats: Wij verzamelen gezamenlijk op de parkeerplaats naast de Dahlia vereniging “Randenbroek”.
Adres: Ringweg Randenbroek 119, 3816 CP Amersfoort
Wij rijden gezamenlijk vanuit Amersfoort om 09:00 uur naar de locatie toe.
Gaat u direct naar de locatie toe moet u dit van te voren doorgeven.

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

De Groene Dag

zondag 27 mei 2018 - 11:00 tot 16:00

Gratis

Welkom op de Groene Dag!

Op zondag 27 mei van 11.00 tot 16.00 uur organiseert het CNME de jaarlijkse Groene Dag. Een dag vol activiteiten over en in de natuur. Er is een markt met meer dan 40 duurzame kramen en bezoekers kunnen in de oudheid duiken op de Middeleeuwse boerderij.

een gezellige markt * inspiratie op het gebied van natuur, groen en duurzaamheid * (kinder) activiteiten * levende historie * boerderij dieren * bijenhuis * natuurspeeltuin * muziek*  lekkere biologische hapjes en drankjes

Bijna alle groene verenigingen uit Amersfoort presenteren zich op De Groene Dag: van de Imkervereniging tot de Dierenambulance, van IVN tot Groei & Bloei en van Wereld Natuur Fonds tot Operatie Steenbreek. Er is veel te zien, te doen en te koop.

Er zijn maar liefst 40 kramen vol inspiratie op het gebied van natuur, groen en duurzaamheid. De één met allerlei zuivere zeepjes, een ander met zelfgemaakte jams of groene cadeautjes en er zijn groene bedrijven die korte workshops geven waar je kosteloos en zonder in te schrijven aan mee kunt doen. Uiteraard is er ook lekker en gezond eten en drinken.

Verder op het terrein van Landgoed Schothorst kun je spelen in het bos, water pompen in de natuurspeeltuin, langsgaan bij het Bijenhuis of genieten van wat dan bloeit in één van de bijzondere thematuinen op het Landgoed.

Het Middeleeuws Erf is open, compleet met pasgeboren lammetjes en varkentjes, middeleeuwse attributen en verklede mensen. Kom kijken naar de middeleeuwse poppenkast en luister naar het verhaal van historische bouwers van de middeleeuwse boerderij. Bezoek kramen met vilt en vachten, houten Vikingproducten, natuurlijke stoffen zoals wol en linnen, verfplanten en gevlochten manden. Je kan ook tin gieten tot amuletten en hangertjes.

De Groene Dag maakt deel uit van het landelijke feest van de Natuur ‘Fête de la Nature’.

Mis het niet, De Groene Dag op zondag 27 mei 2018 van 11.00 tot 16.00 uur op Landgoed Schothorst in Amersfoort.

Gegevens

Datum:
zondag 27 mei 2018
Tijd:
11:00 tot 16:00
Kosten:
Gratis
Evenement Categorie:
Website:
https://www.hetgroenehuisamersfoort.nl/de-groene-dag

Locatie

Landgoed Schothorst, Het Groene Huis
Schothorsterlaan 21
Amersfoort, Utrecht 3822 NA Nederland
+ Google Maps
Website:
www.hetgroenehuisamersfoort.nl
Copyright © 2019 IVN Natuurfotografie Amersfoort. All Rights Reserved. Privacy- en Cookiebeleid | Fotografie by Catch Themes